Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel

de Alina26 in Pastrav, 17 Iun 2013 | 11785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc de pastrav rosu (300g)
  • 400 g sparanghel verde
  • condiment pentru peste
  • usturoi praf
  • sare
  • piper
  • Sos de lamaie:
  • 3 lg ulei de masline
  • zeama de la o 1/2 lamaie
  • 2 lg faina
  • 2 cesti de supa de legume
  • sare
  • 1/2 lg de zahar
  • 4-5 fire de patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel:

Punem o oala pe foc cu apa si sare. Cand fierbe adaugam sparanghelul curatat si spalat. Lasam sa fiarba 5-6 minute. Ii scoatem cu o paleta si ii punem la scurs. Pastrati doua cesti de supa de sparanghel pentru sos.

Punem o tigaie antiaderenta la incalzit, spalam pestele, il condimentam cu sare, piper, usturoi praf, condimente pentru peste si punem cu pielea intai la prajit, acoperit cu un capac, timp de 7-8 minute, la foc potrivit. Dupa aceia il intoarcem si mai lasam 5-6 minute.

Sos de lamaie:

Punem la incins uleiul, dupa care adaugam faina si mestecam cu un tel. Punem zeama de lamaie si amestecam. Adaugam si supa de la sparanghel putina sare si zaharul, patrunjelul tocat si amestecam. Mai lasati doua minute.

Serviti pestele cu sosul de lamaie peste el.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Supa de sparanghel puneti in functie de cum va place...mai gros sau mai subtire.

2

Sare adaugati daca mai este nevoie,avand in vedere ca ati fiert sparanghelul si avea sare.

3

Puteti folosi si patrunjel congelat.

4

Pestele sta in tigaie la prajit,in functie de grosimea lui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar